Skip to content

Speltakken

De Victorgroep heeft de volgende speltakken Meer informatie is te vinden bij de leeftijdsgroepen, die we speltakken noemen.
Speltak
Leeftijd
Voor
Bevers
5 tot 7 jaar
Jongens en meisjes
Kabouters
7 tot 11 jaar
Meisjes
Welpen
7 tot 11 jaar
Jongens
Gidsen
11 tot 15 jaar
Meisjes
Verkenners
11 tot 15 jaar
Jongens
Explorers
15 tot 18 jaar
Jongens en meisjes
Stam
18 tot 21 jaar
Jongens en meisjes

Wat zijn speltakken

De leeftijdsgroepen waarin we spelen heten speltakken. Deze groepen zijn aangepast aan de activiteiten die kinderen echt leuk vinden. Wanneer je 5 jaar oud bent dan is er al een speltak voor je, de Bevers.
Sommige speltakken hebben jongens en meisjes, anderen hebben alleen jongens of alleen meisjes.
Bij die speltakken zie je dat sommige activiteiten die worden gedaan net iets anders worden beleefd dan met jongen en meisjes samen.

Het geeft de leiding meer mogelijkheden om de programma’s af te stemmen op de groep kinderen.

De speltakken hebben een blokhut waarin ze binnen kunnen spelen wanneer het slecht weer is of een programma is bedacht wat beter binnen kan worden gehouden. De blokhutten zijn ingedeeld op leeftijdsgroep en zijn daarop ook goed afgestemd en ingericht.

Een speltak wordt geleid door een team van vrijwilligers die de opkomsten bedenken en leiden. Deze leiders hebben daarvoor trainingen gevolgd en zijn bevoegd om voor de groep te staan.

Er komt een moment dat je te oud wordt voor de speltak waarin je zit en kun je doorgaan naar de volgende groep. Dit noemen we “Overvliegen”. In een feestelijke en uitdagende opkomst ka je over naar de volgende speltak. Soms vlieg je ook echt door de lucht!. Maar je komt altijd weer goed terecht en is het even wennen aan de nieuwe gezichten.

Ben je 21 geworden dan kun je niet meer verder. Althans als jeugdlid. We hopen dat je dan net zo enthousiast bent als alle andere leiders en hun helpt de opkomsten te leiden en te bedenken.