Skip to content

Over ons

Aan de rand van Apeldoorn en in het Orderbos liggen de blokhutten van onze Scoutinggroep St.Victor, een ideale plaats om Scouting te beleven! Hier komen ieder weekend ruim 100 jongeren, van 5 tot 21, bij elkaar om met leeftijdsgenoten mee te doen aan heel veel verschillende activiteiten. Een prachtige plek waar je zo het bos in wandelt. Als je op de blokhut bent beleef je het gevoel van vrijheid.
 
De blokhutten bieden ruime mogelijkheden om daarin en daarbuiten fantastische opkomsten te houden en juist die dingen te doen die je niet zo gauw in je eigen omgeving doet. Graven, hutten bouwen, fikkie stokken, timmeren, op houtvuur koken, pionieren, balletje trappen, foto en video, watergevechten. Elke week weer iets anders!
 
Elk jaar jaar heeft een vast aantal hoogtepunten: In april is er het St.Joriskampvuur. St. Joris is de beschermheilige van de Scouts die moedig een draak versloeg.
In het voor- en najaar organiseren we voor de speltakken een weekendkamp en in de eerste week van de zomervakantie houden we het zomerkamp van een hele week.
Het weekend voor kerst is er het Kerstkamp waarin alle speltakken samen op de blokhut zijn.
 
De groep wordt bestuurd door de groepsraad. Een overlegvorm met alle leiding en bestuursleden. Samen beslissen ze over het beleid in de groep.
 
In de groepsraad is ook de ouderraad vertegenwoordigd. Zij adviseren de groep vanuit het gezichtspunt van jeugdleden en ouders. De ouderraad bestaat uit ouders en leiding om samen na te denken over verschillende aspecten van de groep.
 
Wil je meer informatie? Kijk dan even rond op onze site of vul het formulier in onder ‘contact’.