Skip to content

Welpen

Spelen en vies mogen worden, dat willen heel veel jongens tussen de 7 en 11 jaar oud. Bij de Welpen mag en kan dat. Leren hoe je vuur maakt, hutten bouwen in het bos, sport en spel of, bakken en koken. Bij de Welpen kan het allemaal! 

Bij scoutinggroep St.Victor kun je samen met andere jongens tussen de 7 en 11 jaar oud iedere zaterdagmiddag komen spelen. Van 14:00 tot 16:00 uur kun je je helemaal uitleven. Je leert bijvoorbeeld hoe je een lekkere pizza kan maken, of een hotdog boven een vuurtje. Tijdens een thema- opkomst leer je spelenderwijs over een bepaald thema en natuurlijk spelen we veel verschillende spellen zoals “Hollandse Leeuw”, “vuur-water-spons”, “levend Stratego” of een potje voetbal of hockey. 

We gaan 4 keer per jaar op kamp. Twee keer een weekend, van vrijdag tot en met zondag en slapen dan in onze eigen blokhut. In de zomervakantie gaan we een hele week kamperen, op een Scoutinglabelterrein ergens in Nederland. En het weekend voor de kerst gaan we met de hele Victorgroep op kamp. De Welpenleiding bedenkt voor ieder kamp weer een origineel verhaal. Zo kan het zijn dat we een weekend in de middeleeuwen zijn of dat we een reis om de wereld maken.

Scouting Nederland heeft voor iedere scout een uniform ontwerpen. Een zogeheten ScoutFit. 

Bij de Welpen dragen we een groene blouse waarin je lekker kan spelen. Komt er een scheurtje in dan naai je die eenvoudig weer dicht.

Contributie

Iedereen kan lid worden van Scoutinggroep St.Victor. De contributie is slechts 11 euro per maand. Daarvoor ben je iedere zaterdag van harte welkom bij de Welpen. (De zomervakantie & kerstvakantie uitgezonderd) 

Laat je uitdagen!

Lijkt het jou leuk om eens te komen kijken? Kom dan vrijblijvend langs en ervaar hoe leuk Scouting is!

Klik hier om te kijken wanneer je kunt komen.